понедельник, 11 ноября 2013 г.

Домашній хліб з борошном грубого помелу.

Хліб з борошном грубого помелу.
Спекти пшеничний хліб з додаванням борошна грубого помелу не складе особливих труднощів.
Такий хліб смачний і корисний. Він максимально зберігає всі корисні властивості пшеничного зерна. Наведу рецепт домашнього пшеничного хліба з додаванням пшеничного борошна грубого помелу.
Якщо потрібно спекти хліб більшого розміру, просто збільште кількість інгредієнтів, зберігаючи пропорції.



Нам буде потрібно:
  • Борошно пшеничне вищого гатунку - 200 грам
  • Борошно пшеничне грубого помелу -100 грам
  • Вода -150 мл .
  • Сіль кухонна -6 грам
  • Бездріжджова закваска -120 грам
Замісити тісто, перекласти його у форму для випічки , поставити на расстойку на 5-6 годин. Коли хліб підніметься , випікати при температурі 200 градусів протягом 35 хвилин.

Якщо ж ви не хочете возитися з закваскою і вам простіше і зручніше користуватися хлібопекарськими дріжджами, то можна замінити закваску на 5 грам пресованих хлібопекарських дріжджів. При цьому, зрозуміло, скоротиться і час вистоювання. Досить буде потримати на расстойке 1-2 години.
Хоча, хліб на заквасці, на мій погляд, смачніше і корисніше.

Комментариев нет:

Отправить комментарий