понедельник, 11 ноября 2013 г.

Сало білоруське.

Сало - це корисний і смачний продукт. Якщо є його в міру, а саме сало посолене правильно. Останнім часом купити таке «правильне» сало стало важко: то пересолити, то « зуби зламаєш ».

Солити сало самому в домашніх умовах дуже просто. Головне, як і в будь-якому іншому справі, слідувати інструкції. Будемо робити білоруське сало згідно ОСТ 49 38.
Інгредієнти
  • Шпик хребтовий або бічній -1 кг .
  • Сіль кухонна -40 грам
  • Свіжий тонкоподрібненому часник - 10 грам
  • Чорний мелений перець - 1 грам
  • Мелений коріандр - 1 грам
  • Лавровий лист - 0,2 грама
  • Кмин або кріп - 0,3 грама
Спосіб приготування
Нарізати шпик на пластини і натерти посолочной сумішшю.
Потім , пересипавши пластини шпику залишилася посолочной сумішшю , укласти їх в ємності для засолу .
Тривалість засолу : 7-10 діб при температурі +2 ... +4 градуси.
Після засолу шпик звільняють від надлишків посолочной суміші і загортають в пергамент .
Зберігання сала : до 60 діб при температурі 0 ... +8 градусів

Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий