Сало - це корисний і смачний продукт. Якщо є його в міру, а саме сало посолене правильно. Останнім часом купити таке «правильне» сало стало важко: то пересолити, то « зуби зламаєш ».
Солити сало самому в домашніх умовах дуже просто. Головне, як і в будь-якому іншому справі, слідувати інструкції. Будемо робити білоруське сало згідно ОСТ 49 38.
Інгредієнти- Шпик хребтовий або бічній -1 кг .
- Сіль кухонна -40 грам
- Свіжий тонкоподрібненому часник - 10 грам
- Чорний мелений перець - 1 грам
- Мелений коріандр - 1 грам
- Лавровий лист - 0,2 грама
- Кмин або кріп - 0,3 грама
Нарізати шпик на пластини і натерти посолочной сумішшю.
Потім , пересипавши пластини шпику залишилася посолочной сумішшю , укласти їх в ємності для засолу .
Тривалість засолу : 7-10 діб при температурі +2 ... +4 градуси.
Після засолу шпик звільняють від надлишків посолочной суміші і загортають в пергамент .
Зберігання сала : до 60 діб при температурі 0 ... +8 градусів
Приємного апетиту!
Комментариев нет:
Отправить комментарий