Цей домашній хліб з суміші пшеничного і житнього борошна я випікаю регулярно майже цілий рік. Іншими словами , рецепт перевірений .
Це хліб на кожен день, тобто самий звичайний . Чому саме пшенично - житній , а не чисто житній ? По-перше , мені більше подобається хліб з суміші пшеничного і житнього борошна. По-друге , спекти чисто житній хліб дещо складніше і я поки не освоїв цю технологію , хоча , сподіваюся , скоро спечу і чисто житнього.
Інгредієнти
- Закваска -240 грам (6 столових ложок)
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Борошно житнє - 200 грам
- Вода - 300 мл
- Сіль кухонна - 12 грам (2 чайних ложки)
Замісити тісто вручну або в хлібопічці. Викласти готове тісто у форму для випічки і відправити на расстойку в духовку на 4-5 годин. Випікати при температурі 180-200 градусів протягом 45 хвилин.
Комментариев нет:
Отправить комментарий