понедельник, 11 ноября 2013 г.

Шпик листковий копчено-запечений.

Для приготування шпику листкового копчено - запеченого нам буде потрібно шпик хребтовий або бічній товщиною в тонкій частині не більше 1 см. з шкурою або без шкури.
Попередньо сало необхідно правильно засолити .
Солити і коптити сало будемо за рецептом відповідно до ОСТ 4938
Посол сала. Пластини шпику натерти крупною сіллю з усіх боків. Присипати дно ємності кухонною сіллю і укласти натерті сіллю пластини шпику одна на іншу.

Витрата кухонної солі : 50 грам на 1 кг . сала.
Посол здійснюється в холодильнику при температурі 4 ... 5 градусів протягом 7 діб .
Після засолу видалити зі шпику надлишки солі , нарізати шпик на пластини шириною 10 - 12 см.
Підготовка і копчення сала. Кожну пластину натерти тонкоподрібненим часником і меленим перцем.
Скласти пластини шпику в 4-5 шарів , скрутити в рулет і перев'язати бавовняно- паперовим шпагатом через 3 - 4 см. , зробивши петлю для навішування або розмістити рулет у сітці для копчення.
У домашніх умовах зручніше формувати рулет з однієї або двох пластин.
Коптити і запікати шпик при температурі 80 градусів протягом 6 годин.
Конструкція домашньої коптильні не має великого значення , але зручніше , якщо продукт в коптильні буде підвішений , як , наприклад , в циліндричній домашній коптильні .
Охолодити шпик до температури 6 ... 8 градусів ..

Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий