понедельник, 11 ноября 2013 г.

Як приготувати купати.

Існує безліч рецептів цих грузинських ковбасок: купати по- грузинськи , купати по- Імеретинській , купати з баранини , купати з телятини ...
Наведу перевірений рецепт. Забігаючи вперед , скажу , купати вийшли незвичайно смачними. Цікаве поєднання м'яса , аромату кориці і кисло -солодких ягід граната.
Інгредієнти
  • Яловичина - 400 грам
  • Свинина нежирна - 300 грам
  • Шпик свинячий - 200 грам
  • Ягоди граната -100 грам
  • Сіль -20 грам
  • Приправа хмелі- сунелі (1 чайна ложка)
  • Кориця мелена (на кінчику ножа)
  • цибуля ріпчаста
  • Часник свіжий - 1-2 зубчики
Спосіб приготування
Підготовка сировини.
М'ясо пропустити через м'ясорубку з середньою гратами. Цибулю і часник дрібно порізати. Шпик нарізати дрібними кубиками.
Приготування фаршу.
Добре перемішати прокручене м'ясо зі шпиком, додати сіль, приправи. У самому кінці додати ягоди граната, перемішати фарш і поставити на дозрівання в холодильник на 1 годину.
Набивка ковбас.
Оболонку для ковбас нарізати на відрізки довжиною 25 см. Промити в теплій воді. Можна використовувати натуральну або штучну оболонку. Я , наприклад, користуюся колагенової (білкової ) оболонкою діаметром 32 мм. З одного кінця оболонку необхідно зав'язати шпагатом і за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубку (або вручну) набити ковбаски, зав'язавши шпагатом і з іншого боку. Слід використовувати бавовняний шпагат .
Варка.
Нагріти в каструлі воду до 95 градусів і занурити купати на 2 хвилини. Вода не повинна кипіти. Після цього купати вийняти з води і охолодити. Важливо пам'ятати , що купати - це сирі ковбаси і перед вживанням їх необхідно посмажити .
Зберігання і приготування. 
Зберігають купати в холодильнику. Смажать купати на сковороді, в аерогрилі, на вугіллі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий