понедельник, 11 ноября 2013 г.

Цільнозерновий пшеничний хліб.

Цільнозерновий хліб дуже корисний. Він багатий клітковиною, вітамінами і мікроелементами. Невипадково Державний науково-дослідний інститут хлібопекарської промисловості рекомендував включати цільнозерновий хліб в раціон жителів регіонів з несприятливою навколишнім середовищем.
Цільнозерновий хліб рекомендований для профілактичного харчування при серцево - судинних захворюваннях, діабеті, ожирінні .

Спекти такий хліб можна і в домашніх умовах. Роблять це в два етапи.

1 . На першому етапі необхідно підготувати зерно і холодну опару.
  • Підготовка зерна.
  • Зерно пшениці ( 150 грам) замочити у великій кількості води на 18-20 годин.
  • Постановка холодної опари .


Інгредієнти:
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Вода - 200 мл .
  • Дріжджі хлібопекарські - 5 грам
  • Замісити тісто , перекласти його у велику ємність ( тісто буде рости і підніматися ) і залишити при кімнатній температурі на 16-20 годин.

2 . На другому етапі ( через 18-20 годин).

Подрібнення зерна.

Набряклі зерно пропустити через м'ясорубку з середньою гратами або подрібнити за допомогою блендера.
Заміс тіста на холодній опарі .
Інгредієнти:
  • подрібнене зерно
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Вода -100 мл .
  • Дріжджі хлібопекарські пресовані - 5 грам
  • Сіль - 6,5 грам
  • Цукор- 7,5 грам

Замісити тісто і залишити його в ємності на 1 годину, щоб тісто побродити.

Випічка цільнозернового хліба.
Помістити тісто у форму для випічки.
Випікати при температурі 200 градусів 45 хвилин.

Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий