понедельник, 11 ноября 2013 г.

Шпик угорський.

Щоб у домашніх умовах приготувати шпик угорська, нам буде потрібно шпик хребтовий або бічній товщиною (без шкірки) не менше 3 см. 
Перед послом необхідно обов'язково видалити шкірку, натерти шпик з усіх боків сіллю і укласти в ємність для засолу. На дно ємності насипати сіль. 

Витрата солі: 50 грам на 1 кг. шпику. 

Тривалість засолу: 7 діб при температурі +2 ... +4 градуси. 
Після засолу видалити надлишки солі і нарізати шпик на пластини прямокутної форми. Пластини занурити на 1-2 хвилини в гарячу воду і обсипати червоним гострим перцем (2% від маси шпику). 
Охолодити в холодильнику до температури +8 градусів Цельсія.

Комментариев нет:

Отправить комментарий