понедельник, 11 ноября 2013 г.

Коптимо в домашніх умовах куряче філе.

Рецепт філейчіков курячих копчено - варених .
Приготувати в домашніх умовах філейчікі курячі копчено -варені легко і просто.

Для початку куряче філе треба засолити.
Готуємо розсіл:
  • Сіль кухонна -125 грам
  • Цукор- 5 грам
  • Вода -1 літр води

Добре розмішуємо і додаємо трохи чорного перцю. Взагалі досить 2-3 горошини, але я використовую мелений перець, тому що це дає кращий аромат .
Розсіл готовий. Укладаємо м'ясо в ємність (я використовую емальовану ємність) і заливаємо розсолом.
Солимо в холодильнику 16-18 годин при температурі +4 ... +5 градусів Цельсія, періодично перевертаючи філе для рівномірного просаливания.
Отже, куряче філе засолені. Тепер треба дати воді стекти. Для цього перекладемо філе в суху ємність і поставимо на одну годину в холодильник. За цей час зайва вода стече і м'ясо трохи підсохне .
Тепер, коли зайва вода пішла і філе підсохло, треба його розмістити в сітку для копчення. Відрізаємо потрібну кількість сітки і розміщуємо в ній куряче філе ..
Взагалі сітки бувають різних діаметрів : 8 , 10 , 12 , 15 см.
Тому вибір сітки для копчення залежить від того, що ви збираєтеся коптити. Якщо в процесі приготування треба подпрессовивают продукт, наприклад, рулет, то треба взяти сітку меншого діаметру.
Якщо подпрессовивают продукт не треба , то можна використовувати сітку більшого діаметра.
Навішуємо м'ясо в домашню коптильню . Насипаємо на дно коптильні тріску (досить 2 - 3 столових ложки) і встановлюємо піддон для збору жиру.
Для копчення курячих філейчіков я використовую фруктову тріску.
Взагалі під кожен продукт можна підібрати тріску. М'ясо в основному коптять на вільхової трісках, курку і сало на фруктовій, рибу краще на букової. Хороший результат виходить від змішування різних видів тріски.

Закрити коптильню кришкою і поставити на дуже сильно розігріту плиту. Залишити коптильню на 5 - 15 хвилин для того щоб затлівся тріска. Коли це відбудеться, ми почуємо характерне потріскування і можемо вимкнути плиту і залишити коптильню остигати на 3-6 годин.
Розбираємо коптильню і витягаємо продукт.
Куряче філе закоптилося, придбало характерний колір і аромат. Тепер його треба зварити. Для цього сітку можна зрізати, але можна і не зрізати.
Занурюємо філе в гарячу воду. Температура води при зануренні повинна бути 95 градусів, а варіння здійснюється при температурі 85-87 Цельсія градусів протягом 30 - 35 хвилин.

Температуру необхідно контролювати термометром . Вода ні в якому разі не повинна кипіти.

Через півгодини процес варіння закінчився. Дістаємо наше чудове варено - копчене куряче філе, охолоджуємо до кімнатної температури і потім охолоджуємо в холодильнику протягом 5-6 годин.
Тепер філе повністю готове. Структура м'яса - щільна , колір , смак і аромат - чарівні. А головне, це повністю натуральний продукт. Ніякої « хімії».
Дуже смачний натуральний продукт вийшов. Якщо у когось немає домашньої коптильні або комусь не дуже подобатися (або не рекомендовано) копчене, то можна просто пропустити стадію копчення і зробити філейчікі курячі варені.

Послідовність дій така ж: спочатку засолити куряче філе протягом 16-18 годин, а потім зварити при 85 - 87 градусів Цельсія (без копчення) .

Приємного апетиту!

1 комментарий:

  1. The 3 Best Casinos in San Francisco - Mapyro
    Top 10 Casinos in San Francisco · Bay Area Casino and Hotel · San Francisco Bay Area Casino 화성 출장안마 · 안성 출장마사지 Best Bay 군포 출장안마 Area Casino · 태백 출장안마 Bay Area Casino 의정부 출장안마 Hotel · Harrah's Resort

    ОтветитьУдалить